Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Και δεν ξαναμιλάω γι'αυτό

Οι πιο δύσκολες εκλογές έρχονται σιγά σιγά. Ούτε πολιτικός, ούτε ιστορικός, ούτε οικονομολόγος είμαι. Έλληνας είμαι. Και αρχίζω και σας βαριέμαι ρε Έλληνες. Δε σας σιχαίνομαι, σας βαριέμαι.Γιατί η αρχαία σας ιστορία ήταν κινηματογραφικό αριστούργημα και η σύγχρονη είναι μια σαπουνόπερα του Φώσκολου ή ένα σήριαλ του Δαλιανίδη. Με προβλέψιμους πρωταγωνιστές, προβλέψιμη πλοκή και προβλέψιμες ατάκες.

Αυτές οι εκλογές είναι το κομβικό σημείο. Για να σωθεί ο τόπος χρειάζεται πρώτα να σωθεί η Αλήθεια. Και την Αλήθεια του ο καθένας μας την ξέρει αλλά δεν τη λέει. Αυτές οι εκλογές είναι η μεγάλη ευκαιρία να πάψουμε να 'μαστε μισοί μισοί. Το πρόβλημα δεν είναι το δίπολο ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, Μνημόνιο ή Αντι-Μνημόνιο. Το πρόβλημα είναι το δίπολο. Σκέτο. Ή θα πάψουμε μια για πάντα το δίπολο "Αριστερά-Δεξιά", "ΠΑΣΟΚ-ΝΔ", "Πλαστήρας ή Παπάγος", "Καζαντζίδης-Μπιθικώτσης", "Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός", "Χατζιδάκης-Θεοδωράκης"......και.......και....... ή θα φτιάξουμε ένα καινούργιο με καινούργιο τίτλο.

Αν πραγματικά αυτό θέλουμε, να ετεροκαθοριζόμαστε και να 'μαστε μια ζωή οι "από δω" κι οι "απέναντι" τότε πάω πάσο. Απλά θα σας βαρεθώ μια για πάντα. 




2 σχόλια:

SpaceExplorer είπε...

Μακάρυ να σκέφτονταν όλοι σαν κι εσένα..

Fondeus είπε...

Mακάρι απ'τις σκέψεις να περάσουμε και στις πράξεις κάποια στιγμή..